PCM in Industrie

Verhoog de bedrijfszekerheid en verlaag je energieverbruik dankzij thermische batterijen.

PCM staat voor ‘Phase Change Materials’ of faseovergangsmateriaal. Het is dus een materiaal dat stolt (waarbij het warmte afgeeft) en smelt (waarbij het warmte opneemt). We gebruiken PCM in gepatenteerde panelen waarin een anorganisch zout wordt toegepast, om zo het smeltpunt te leggen op bijvoorbeeld 23°C. Je kan het dus vergelijken met een thermische batterij.

Door PCM panelen in een gebouw te gebruiken, wordt de thermische inertie (het vermogen om warmte-energie vast te houden en vrij te geven) verbeterd, blijft de binnentemperatuur meer constant, en verbruik je minder energie. Ondertussen zijn er in Benelux reeds honderden woningen en tientallen commerciële gebouwen met een aanzienlijk lager energieverbruik en kleinere warmtepompen, zoals ABN AMRO Den Haag en het Radboud Ziekenhuis Nijmegen.

  • afvlakken van temperatuurpieken door elektrische apparatuur (batterijen, omvormers, servers, motoren) om zo de ‘uptime’ en levensduur te verhogen;
  • langer behoud van temperatuur bij uitval van een koel- of warmte: redundantie inbouwen voor kritische processen;
  • geen noodzaak aan actieve koeling in decentrale of lokale machinekamers, bijvoorbeeld trafohuizen.

We bekijken graag de opties in een verkennende (video)meeting waar we de mogelijkheden tonen en luisteren naar uw specifieke behoeftes.

Om een videocall in te plannen met onze online tool, scrollt u naar beneden en klikt u op de knop ‘Industrie’.

Project in de Kijker: Bright Energy

Bright Energy vervangt vervuilende dieselgeneratoren door slim inzetbare elektrische batterijen in de bouw-en eventsector. Dankzij PCM kan de slimme modulaire batterij van Bright Energy genieten van een optimale uptime en levensduur, waarbij we de PCM laten smelten op 32°C om zo de temperatuur – van warmteproductie door elektromateriaal en de zon – nooit te hoog te laten worden.

Interesse in een PCM-oplossing?

Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek of een offerte.