Koel én verwarm je woning

We vinden een goede prijs-kwaliteitverhouding heel belangrijk. Daarom werken we enkel met de meest betrouwbare en kwalitatieve merken zoals Mitsubishi Electric, Hisense/Hitachi, Daikin en Vaillant. Ieder merk heeft zo haar eigen designs en specificaties.

Door gebruik te maken van de verwarmingsfucntie in het tussenseizoen kan je tot 50% van je gas of mazoutverbruik besparen en zelfconsumptie van je zonnepanelen stimuleren.

Op vandaag kunnen nagenoeg alle airco merken en modellen zowel verwarmen als koelen. Merk op dat er wel verschillen zijn aangezien de meeste airco’s niet ontworpen zijn om in hoofdverwarming gebruikt te worden. Let hier steeds op het vermogen bij -10°C dat bij sommige airco’s tot 30% lager ligt dan het nominale vermogen. Daarnaast zullen airco’s met hogere energielabels in verwarming duurder zijn, maar deze meerkost is halverwege de levensduur terugverdiend bij een dagelijks gebruik in hoofdverwarming.

Contacteer ons voor een offerte op maat. Onze ervaren Sales Engineers staan voor je klaar.

Ons team van meer dan 30 medewerkers is actief over heel Vlaanderen. We plaatsten al meer dan 1500 installaties.

Alle airco’s kunnen tegenwoordig ook verwarmen door een interne 4-wegklep. Dit is een interessante optie om je te verwarmen in het tussenseizoen, zeker als er bijvoorbeeld toch wat energie over is van de zonnepanelen.

Een lucht-lucht warmtepomp is in veel gevallen zelfs goedkoper bij temperaturen boven de 7°C dan een gasketel, maar zodra de temperatuur zakt naar het vriespunt blijft fossiele brandstof momenteel de goedkoopste oplossing.

Bij gebruik als hoofdverwarming is het belangrijk om het verwarmingsvermogen na te kijken bij -10°C. Een toestel dat bijvoorbeeld een nominaal verwarmingsvermogen heeft van 5 kW (bij 7°C buiten), geeft vaak minder dan 4 kW bij negatieve temperaturen. Hierdoor zal je dus de installatie moeten overdimensioneren om de winterprikken comfortabel door te komen.

Interesse in jouw duurzame oplossing op maat?

Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek of een offerte.

© 2024 - PCM International