Warmtepompboiler en lucht-water warmtepomp

De warmtepompboiler is aan een sterke opmars bezig in de renovatiemarkt, vanwege zijn compactheid en eenvoud, het verlagen van je fossiele brandstof en handig voor je zelfconsumptie van je zonne-energie.

Deze toestellen zijn vrijstaand zonder buitenunit en beschikbaar van 150 tot 270 liter in geëmailleerde of roestvrijstalen kuipen. Hou rekening dat deze een diameter tot 75cm hebben en tot 210 cm hoog kunnen zijn. Daarnaast moet je ruimte voldoende groot zijn (30 m3), aangezien deze werkt op binnenlucht. Door het aansluiten van de afblaaslucht op de buitenmuur, creëer je ook een extra afzuiging in je garage of berging.

We werken voornamelijk met de merken Ariston, Atlantic en Thermor

Lucht-water warmtepomp

Warmtepompen bestaan in verschillende types maar de werking is steeds identiek: een compressor drijft het koelgas op hoge druk naar de ‘warme zijde’ waar het condenseert en warmte afgeeft. Nadien wordt de vloeistof onder lagedruk ingespoten in de ‘koude zijde’ waar het verdampt en warmte opneemt. Afhankelijk van de energiedragers (lucht, water, bodem) spreken we van bijvoorbeeld een lucht/water warmtepomp.

Deze warmtepompen zijn in verschillende vormen beschikbaar:

– Monobloc: dit type is compact en eenvoudig aangezien het buitentoestel meteen warm water produceert en de pomp in de buitenunit ingebouwd zit. Voor lange leidingafstanden is dit echter minder interessant;

– Split: hier gebruikt men opnieuw een buitenunit waar de koelleidingen naar de binnenunit lopen waar binnen het warm water wordt gemaakt. Voordeel is hier dat de leidingafstand langer kan zijn en er geen vrees is voor waterleidingen die invriezen. Aan de binnenunit, die eruitziet als een wandketel, kunnen ook verschillende boilers gekoppeld worden voor een optimaal warmwatercomfort;

– Split met boiler: indien er plaatsgebrek is kiest men voor een binnenunit met geïntegreerde boiler van ongeveer 200 liter. Dit vloermodel heeft afmetingen van 60×60 cm en past dus ideaal in je berging of wasplaats.

We werken uitsluitend met kwalitatieve merken zoals Hisense, Mitsubishi Electric en Hitachi.

 

Interesse in jouw duurzame oplossing op maat?

Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek of een offerte.